Garancia

Garanciális feltételeinket az Általános Szerződési feltételünk már tartalmazza (termék- illetve kellékszavatosság), azonban szeretnénk pontokba szedve megismertetni részletesen konkrét példák tekintetében mikor élhet garanciális jogával, milyen esetekben jár és milyen esetekben nem jár a szavatosság és jótállás. Ékszereinkre alapvetően 10.000 Ft-ot meg nem haladó ékszerre 6 hónap szavatosságot biztosítunk a Ptk. 2013. évi V. tv. 6:159 § szerint, 10.000 Ft feletti értékű ékszerre 1 év jótállást biztosítunk a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet 1. § (1) szerint, melyet az alábbiakban részletezünk:

Elszíneződés:

Ékszereink 925 ezüst ékszerek, melyek közvetlenül érintkezve vízzel, levegővel, idővel befeketedhetnek. Az elszíneződés az ékszer anyagának velejárója, így garancia nem érvényesíthető. Ékszer elszíneződésre remek megoldást tudunk ajánlani. Használjon ékszer tisztító kendőt, vagy ékszer tisztító folyadékot. Az ezüst ékszer tisztító folyadék másodpercek alatt megtisztítja az elfeketedett, elszürkült ezüst ékszert. 

Törés:

Ékszereink alapanyaga 925 ezüst, ami azt jelenti, hogy a legpuhább ezüst ékszer, a legmagasabb ezüst tartalommal (92,5 %), ami ékszereknél lehet.  Az ékszer önmagában nem törik el. Mivel az ékszer rendeltetése az, hogy viseljék, így meghajlás, törés esetén nincs szavatossági sem jótállási igény, hiszen pusztán a viseléstől ilyen jellegű hiba nem fordulhat elő. A törés erő hatására történik, (mint pl  a maszk használata közben  lerántja a maszk gumijával a fülbevalót),  ami pedig használatból eredő kár, így erre a garancia nem érvényesíthető.

Kő kiesés:

Amennyiben a kő kiesik és használata során nem volt termál vízben, és nem érte kémiai hatás, mint pl tusfürdő, hajsampont, termálvíz, szauna, hajfesték, parfüm stb.., akkor a kiesett köves ékszert cseréljük. Amennyiben a kő kiesett az ékszerből, de az ékszeren láthatóak külső behatás nyomai, amelyek okozhatták a kő kiesését, akkor nem jogos a fogyasztó kifogása. A szavatossági igényét kérjük jelezze az info@ezustekszer.eu címre az esett bekövetkeztével és intézkedünk a cseréjéről.  Kérjük minden esetben küldjön fotót a termékről, a hibáról és rövid leírást a körülményekről.  A csere mindíg az adott termékre vonatkozik, tehát ha egy fülbevaló egyik darabjánál bekövetkezett a hiba, akkor egy db fülbevalót küldünk, nem egy párat, hisz csak egy db esetében történt a hiba. Olyan eset hogy egyszerre forduljon elő mindkét darabnál szinte elképzelhetetlen, hacsak nem kémiai behatás érte, amire viszont nem vonatkozik a garancia.

Begyulladt fül:

Fülbevalóink nikkel és ólommentesek és hipoallergének. Ennek ellenére az érzékeny fül begyulladhat, ennek két oka lehet. Vagy allergiás / érzékeny az ezüstre a személy aki viseli, vagy a fülbevaló nem megfelelően van behelyezve (pl a stift fülbevaló záróvége túl szorosan van rányomva a fül hátsó részére és ezért feltörheti azt. Ez utóbbi orvosolható azzal, hogy Betadinnal megfelelően a sérült fület lekezeljük, majd a fülbevalót lazítjuk, illetve a stift fülbevalók esetében mindíg küldünk ajándékba egy pár szilikon fülbevaló véget, ezt nagy szeretettel ajánljuk, nem töri fel a fület és sokkal kényelmesebb a viselése.  A fogyasztó allergiája esetén vállalkozásunk mentesül a garancia alól, hisz az ékszer alapanyagával a fogyasztó vásárláskor tisztában volt.

Ékszer elvesztése:

Használatból eredő kár, garancia nem érvényesíthető